Praktijk

Lichaam

Ingang 2: Lichaam

Het lichaam is de fysieke manifestatie van deze informatie en energie. De doorstroming ervan vindt plaats in alle lagen van ons lichaam. Alle weefsels in het lichaam, elke cel, communiceert en werkt samen met alle andere cellen en weefsels. Deze samenwerking kan verstoord worden als er verstorende informatie (bijvoorbeeld toxines) of energie blokkades zijn (zodat informatie niet verwerkt/gecommuniceerd kan worden)

Vele interventies zijn hier bij de fysieke ingang van behandeling geplaatst omdat ze óp of in het lichaam gebruikt worden, echter de werkingen ervan kunnen zowel fysiek, psychisch als energetisch zijn.

Gemmotherapie

Deze vorm van kruidentherapie maakt gebruik van knoppen en jonge scheuten van bomen en struiken. Dit embryonale weefsel bundelt op een geconcentreerde wijze de informatie en heilzame eigenschappen van de plant. Het is vastgesteld door analyse van de vloeistoffen, dat ze rijk zijn aan mineralen, sporenelementen, vitaminen, aminozuren, enzymen, nucleïnezuren, fyto-hormonale stoffen. De grondlegger van deze gemmotherapie heet Dr. Henry.

Homeopathie

Klassieke homeopathie werkt volgens het Hahneman principe, het gelijkheidsprincipe, waarbij een middel wordt toegediend, die onverdund dezelfde verschijnselen zou geven als de al aanwezige klachten. Een enkel middel afgestemd op een mens met zijn klachten en vragen. De Complex-Homeopathie neemt verschillende homeopathische middelen om bepaalde symptomen aan te pakken, zoals een verkoudheid, of griep of een depressie. Deze putten met hun kennis wel uit de klassieke homeopathie.
Ik werk niet als een klassiek homeopaat, zo nodig werk ik met complex middelen.

Kruiden

De natuur is boordenvol planten, bomen en struiken, die allen werkzame stoffen hebben. Deze stoffen werken in op ons lichaam of onze psyché. In de praktijk is advies te krijgen over de kruiden zelf, maar er zijn ook vele tinctuur-vormen ervan, die door hun geconcentreerde werking een dieper effect hebben. Tegenwoordig stap ik vaak over naar de Spagirisch bereide kruiden. Zie daar! Vele allopathische medicijnen die duur verkocht worden, zijn geënt op de stoffen uit de natuur, maar werken door hun chemische bereiding niet altijd synergistisch met de lichaamswijsheid.

Kruiden

Littekenbehandeling

De behandeling van verstorende littekens zijn belangrijk voor het goed stromen van de lichaamsenergie en de meridiaan energie. Naast het gebruik van technieken als massage en de Lux IV, kleuren, oliën enz., is er ook een zalf van Alfons Ven, de HTK zalf. Een ideale zalf, inderdaad voor iedere huis, tuin en keuken ongeval, maar ook voor littekens onvolprezen werkzaam. Ook via de fotonen laser van de Asyra Pro kan d.m.v. frequenties de littekenblokkade behandeld worden.

De Lux IV

De elektronische edelsteenlamp met kleur, licht en frequentie.

Edelsteen therapie

Frequenties, edelstenen, kleur, licht en elektronische versterking zijn in één instrument gecombineerd. In Engeland en de Europese Unie als geheel is de Lux IV als medisch instrument gecertificeerd. Het is een veelzijdig en effectief apparaat, met speciale lampen, die op verschillende delen van het lichaam tegelijk kunnen worden toegepast. De lampen hebben een laag voltage met lenzen die de edelsteen-stralen zo bundelen, dat ze precies op de juiste plek kunnen worden gericht. De combinatie van natuurlijke genezende frequenties met kleur en edelstenen kan de cohesie en trilling snelheid van cellen, organen en klieren beïnvloeden. Het niveau van hun biologische energie of ‘levenskracht’ kan worden verhoogd, de kwaliteit gewijzigd en gereguleerd. (Uit het boek ‘Het Verzamelpunt, subtiele krachtpatronen in de mens’, door Jon Whale. Uitgeverij: Bres) Whalemedical.com

Edelstenen De Lux IV

Al duizenden jaren wordt er gebruik gemaakt van de geneeskracht van edelstenen. Edelstenen zoals diamant, robijn, parel, koraal, geel, wit, blauw saffier worden voor dat doel gebruikt. Edelstenen zenden geconcentreerde stralen sterke, zuivere energie uit. De piëzo-elektrische eigenschappen van kwarts zetten mechanische trillingen of kinetische energie om in elektrische signalen. Een ander aspect van kwarts is dat het resoneert in een specifieke frequentie, die verband houdt met de fysieke grootte van het kristal.

Kleuren De Lux IV

De energie die wordt uitgestraald is eigen aan de kleur van de gebruikte edelstenen. Zo geeft bijvoorbeeld robijn warme rode stralen, die gebruikt wordt om ziekten te behandelen die voortkomen uit koude en vochtigheid van het lichaam (bijv. lage bloeddruk, trombose, verstopping, bloedarmoede, gebrek aan libido). Robijn versterkt de bloedsomloop en verhoogt de spierspanning. Smaragd daarentegen geeft koude, groene stralen en wordt gebruikt om ziekten te behandelen, die voortkomen uit te veel aan warmte (zoals brandwonden, kneuzingen, anorexia, diarree, prikkelbare darmsyndroom, maagzweren, blaasontsteking, eczeem). De kleur van de edelstenen bepaalt het effect op de levende cellen. Elke edelsteen heeft z’n eigen, specifieke geneeskrachtige kwaliteiten.

Licht De Lux IV

Net als de zon, zijn edelstenen een krachtige bron van zuivere biologische energie en bepaalt hun kleur de kwaliteit van biologische energie die ze uitstralen. Het is de biologische energie of ‘levenskracht’ die de levende cellen beschermen tegen binnendringers. Zonlicht heeft een breedspectrum dat uit zeven frequentiegebieden bestaat. Die zie je verschijnen in de regenboog. Geconcentreerde door licht geactiveerde edelstenen beïnvloeden de cellulaire activiteit op het atomaire niveau, waar grove substanties, zoals kruiden en medicijnen niet kunnen doordringen. Ze kunnen ongeveer als infraroodstralen door het lichaam heendringen en cellulair gedrag beïnvloeden.

Frequenties De Lux IV

Hersenfrequenties kunnen lopen van alfa, bêta, thêta naar delta frequenties. Hoge bêta frequenties geven het gevoel van angst en paniek, boosheid en psychose. De actieve bêta geeft en bewerkstelligt de actieve denkende geest, maar op langere termijn kan ze fysieke stress veroorzaken.

Bij de alfa hersenfrequenties is de mens ontspannen en gecentreerd, en wordt vaak als meditatie-frequentie aangeduid. In thêta frequentie ontstaat er droom en trance. De delta hersengolven zijn verbonden met toestanden als bewusteloosheid, diepe slaap, verdoving en coma. In deze frequentie is pijn vaak afwezig. Wat genezing betreft zullen trage cellen, organen en klieren die langzaam trillen, baat vinden bij elke methode, die hun ritme zal versterken en harmoniseren. Andersom zullen de cellen, organen, klieren, die geprikkeld zijn of onder druk staan baat vinden bij elke methode, die hun trilling activiteit zal reduceren en harmoniseren. Het is een wetenschappelijk feit dat de frequentie van de elektrische activiteit van het brein rechtstreeks met gezondheid samenhangt. Langzame hersenfrequenties zijn goed voor de aanmaak van endorfine, die net als morfine en pijnstillers een pijnstillende werking hebben.

Massage/acupressuur/reflexmassage

Het lichaam direct aanraken, d.m.v. masseren, het behandelen met reflexpunten, de meridiaan massage, de lymfblokkades aanpakken kan maken dat iemand tijdens of net na een behandeling beter in zijn lichaam beland. Ook het innerlijk gevoel, het kleine kindje in ons, wordt directer benaderd door lichamelijk contact. Massage is in principe voor mensen die al onder behandeling zijn, als deel van hun behandeling.

Reflexmassage

Orthomoleculair advies

Orthos komt uit het Grieks en betekent: juist, recht of gezond. Orthomoleculair betekent dan het juiste betreffende de moleculen. In de orthomoleculaire geneeskunde streeft men ernaar met die stoffen te werken die het lichaam zonder schade kan gebruiken en verwerken. Voedingssupplementen zijn in feite tabletten of capsules die een hoog gehalte bevatten van stoffen die in andere hoeveelheid ook in de voeding voorkomen. Dit kunnen zijn: vitamines, mineralen, aminozuren, essentiële vetzuren of enzymen, maar ook minder bekende groepen van stoffen zoals bijvoorbeeld de bio flavonoïden. Altijd als aanvulling van goede, zo mogelijk biologische voeding.

De Schlüssler zouten

Genoemd naar Wilhelm Heinrich Schüssler. Hij ontdekte dat de meeste ziektes op een tekort aan mineraalzouten terug te voeren zijn. En wel op een tekort van die zouten binnen in de cel. Schüssler kwam tot het inzicht dat de gezondheid van de cel en daarmee de gezondheid van het lichaam te verbeteren is door het aanvullen van deze tekorten. De cel zouten volgens Schüssler bevatten verdunde of verwreven mineraalzouten die direct door de cel opgenomen kunnen worden.

Spagyrische medicatie

De Spagyriek is een natuurgeneeswijze die voortgekomen is uit de alchemie, een oude wijsheid traditie. De alchemist gebruikt processen van zuivering en transformatie om de diepste kern van waarmee gewerkt wordt, het innerlijke goud, wakker te maken. De naam Spagyriek verwijst naar het productieproces die het kruid scheidt, zuivert en weer samenvoegt. Hierdoor ontstaat er een krachtige essence, die zowel energetisch als fysiek werkzaam is en die de hele mens in ogenschouw heeft. De firma’s zijn Primateria en Pekana. Op de site van Pekana staat: ‘In de spagyriek worden ziekten beschouwd als processen die plaatsvinden in het kader van onze persoonlijke evolutie (fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel) en bewustwording. Bij deze processen zijn dus niet alleen het lichaam, maar ook de geest en de ziel betrokken. Ziekten kunnen worden beschouwd als een verstoring in onze balans, die ons wezen en ons bewustzijn ertoe aanzet om een nieuw evenwicht op een hoger niveau te vinden.’

Full spectrum infrarood lamp

Infrarood is eigenlijk een kleur die nét buiten het zichtbare spectrum valt. We kunnen het dus niet zien, maar we kunnen de warmte die het brengt wel voelen. De full spectrum infrarood stralen van de lamp Xiomara zijn dezelfde type infraroodstralen als van de zon. Het apparaat straalt korte golf (IR-A), middengolf (IR-B) en lange golf (IR-B) uit. Hoe sneller een straal trilt, hoe korter de golfbeweging is en hoe meer energie de straling bevat. IR-A trilt sneller en daarom dringt IR-A dieper in de huid door dan IR-B en IR-C. Verder hebben IR-A en IR-B de eigenschap dat ze stralen zonder de lucht op te warmen. IR-C warmt juist met name de lucht op.

Lichamelijk stimuleren de full spectrum infraroodstralen de ontgiftiging, ze zijn behulpzaam bij het afbouwen van stress en een weldaad voor spier- en gewrichtsklachten zoals fibromyalgie en ze kunnen in die zin zelfs pijnstillend werken. Daarnaast stimuleren de infraroosstralen het immuunsysteem.

Full spectrum infrarood lamp

Neem contact met mij op

Heb je een vraag over de site, een behandeling of wilt u zich opgeven voor een sessie

ADRES GEGEVENS

Mannaz de Witte Tara
Hanneke Bouma
Bruine Engseweg 41
3911 CJ Rhenen
T: 0317 - 618 609

MANNAZ DE WITTE TARA

Praktijk voor Heling en wel-Zijn:
Energie-, gevoels-, lichaams- & Bron-Bewustzijn,
Innerlijke & Omgevings-chemie

NIEUWSBRIEF

Wilt u op de hoogte blijven van aanbiedingen, nieuws of nieuwe ontwikkelingen? Schrijf u dan in voor de Nieuwsbrief.